Hintaetu ja parempi palvelu

Jokakoti.fi on neljällä paikkakunnalla ilmestyvä asuntomarkkinoinnin lehti, joka ilmestyy joka toinen viikko. Aikaisemmin Postin jakelussa ollut lehti siirtyi vuoden 2015 alusta Kuopion osalta kokeilemaan SSM:n osoitteetonta jakelua.

-Kokemukset ovat olleet erittäin hyvät. Alussa yhteistyökumppanimme olivat melko epäileväisiä, mutta nyt kaikki ovat sitä mieltä, että kannatti. Laatu on hyvää, palvelu erinomaista ja hinta huomattavasti halvempi kuin Postilla, joka on nostanut hintojaan useasti kahden viime vuoden aikana, sanoo kustantaja Heikki Iiponen.

-Jos SSM pystyy muillakin toiminta-alueillamme tarjoamaan näin hyvää jakelulaatua, harkitsemme vakavasti siirtymistä heidän palveluihinsa myös Jyväskylässä, Lahdessa ja Turussa.

 

Noin 2,5 miljoonaa lehteä vuodessa

Kuopiossa SSM:n jakelua hoitaa Suora Lähetys Oy. Jokakoti.fi on 32-sivuinen lehti, joka jaetaan joka toinen viikko. Perusjakelu suuntautuu lähinnä Kuopion alueelle ja on kooltaan liki 90 000 kappaletta. Kerran kuukaudessa tehdään kuitenkin laajempi jakelu, joka kattaa Kuopion lisäksi suuren osan pohjoista Savoa Varkautta ja Iisalmea myöden. Silloin lehtiä jaetaan peräti noin 107 000 kappaletta.

Jokakoti.fi on suuri toimija. Pelkästään Kuopioon ja pohjoiseen Savoon jaetaan vuosittain noin 2,5 miljoonaa lehteä. Kaikkien lehtien painatukset hoitaa laadukkaasti Salon Lehtitehdas.

Meille jakelun laatu on äärimmäisen tärkeä. Lehdessä on mukana ilmoittajina kaikki alueen asuntokaupan toimijat asunnonvälittäjistä rakennusliikkeisiin. Lehti on heille äärimmäisen tärkeä väline, joten lehden on varmasti mentävä perille. Jos jakelussa on häiriö, me kuulemme sen heti. Joka puolella aluetta on monta silmää varmistamassa, että lehti on tullut ja että asunnon myyjän oma kohde on mukana. Kaikki sujuu nyt erinomaisesti, häiriöitä ei ole ollut ja yhteistyö Suora Lähetyksen kanssa on joustavaa ja asiakaslähtöistä.

 

Paikallinen palvelu on joustavaa

Heikki Iiponen on kokenut toimija alalla. Nykyinen Jokakoti.fi –lehti on ilmestynyt neljä vuotta, mutta sitä ennen hän on tehnyt vastaavaa lehteä Alma Median kanssa.

Alussa valitsimme Postin jakajaksi. Se oli luotettava kumppani, jolla oli myös täsmällinen maine. Viimeaikainen kehitys on kuitenkin muuttanut tilannetta kustantajille epäedulliseksi. Hinta on useaan otteeseen noussut ja on nyt erittäin kallis. Ongelmana on myös se, että kustannusten ennustettavuus on heikko, Heikki Iiponen harmittelee.

Tämän lisäksi palvelu on heikentynyt ja asiointi on tullut kankeaksi. Kokemustemme myötä näin ei todellakaan ole Suora Lähetyksen kanssa. Jos yrittäjä saisi joka paikassa Suomessa sellaista palvelua, ei maallamme olisi mitään hätää, Heikki Iiponen naurahtaa.